Az évek óta tartó medvehagyma hype úgy látszik megtette a hatását, mivel sok éven keresztül csak a biopiacokon találtam belőle a rövid szezonja alatt, illetve édesanyámék hoztak magukkal az erdőből, túrázásaik alkalmával, de idén mintha minden a medvehagymáról szólna.

 

Múlt évben már "az egyik nagy áruházlánc" polcain és a veresi piacon is összefutottam vele, az idén pedig lépten nyomon mindenféle medvehagymás receptbe botlottam a különböző magazinok hasábjain, medvehagymás sonkát árultak a boltban, vagy éppen medvehagymás sajtot a tejesnél.

Végül pedig szeptemberben anyósom állított be hozzánk "na, ehhez mit szólok" tekintettel, vidáman lobogtatva egy ismerős formájú zacskót, olyat, amilyenben a virághagymákat árulják. 

Amellett, hogy örültem neki, sőt, másnap elmentem és vettem még egy csomó zacskóval, picit elgondolkoztam azon, hogy lám-lám, milyen leleményes az ember, már ezt is be lehet vinni a kertbe és otthon termeszteni. Persze korábban is hallottam már, hogy egyesek néhány hagymát kiszedtek az erdőben és hazavittek, mondván úgysem fog onnan hiányozni, van még ott vagy ezer, ha mindenki ezt csinálta volna, előbb-utóbb nem lett volna mit hazavinni. Ezért is örültem nagyon annak, hogy a csomagon ott volt a felirat, miszerint termesztett állományból származó hagymát árulnak.

A hagymák most hétvégén kerültek helyükre, három árnyas részére a kertnek (a medvehagyma nem szereti a fényt), remélem, tavasszal arról számolhatok be, hogy vidám zöld levelek bújnak ki a föld alól.

A bejegyzés trackback címe:

https://elefantakiskertben.blog.hu/api/trackback/id/tr562418877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trichterwinde · http://trichterwinde.blogspot.com 2010.11.04. 08:47:06

szia!
hol lehet venni ilyen hagymákat? nekem is égetően szükségem lenne rá :) nagyon szeretjük.

Kiskertes · http://elefantakiskertben.blog.hu 2010.11.04. 09:15:04

@trichterwinde: Én az Auchanban (Csömör) vettem őket, de láttam barkácsáruházakban és kertészetekben is. Nem tudom, találsz-e még, jó egy hónapja vettem őket. 400 Ft volt egy csomag.

trichterwinde · http://trichterwinde.blogspot.com 2010.11.04. 09:17:11

@Kiskertes: Na nálunk nincs Auchan (Győr), de nem baj, elmegyek legfeljebb egy Baumaxxba és megpróbálkozom ott. Nagoyn örülök neki, talán ebben a szép időben még hétvégén el is tudom ültetni :)

Dreistein · http://teszekratok.blog.hu/ 2011.02.06. 08:15:59

@trichterwinde: @Kiskertes:

ha van a közelben dimbes-dombos tölgyerdő, akkor már csak egy északi fekvésű völgyet kell keresni, és majdnem biztos, hogy találtok medvehagymát.
márciustól áprilisig van a szezonja

tehát nemsokára indul a szezon, érdemes egy kirándulást tervezni ide a mecsekbe is, orfűn rendezik a medvehagyma fesztivált:
www.orfumuskatli.hu/programok.html

itt a mecsekben rengeteg van, tavaly találtam nem messze egy lelőhelyet

hazahoztam két szatyorra valót, nagyrészét megettük, de egy részét elültettem az orgonabokor alatt, már tolja kifelé a két-három centis hajtásokat

két hét jóidő, és szüret!
süti beállítások módosítása