A képek szabad áramlása

2010.02.24. 12:54

Talán naív vagyok, de korábban azt hittem, hogy a vetőmagok zacskóin lévő képeket a gyártó készíti, lefotózva a növény, termés vagy virág jól sikerült egyedeit (amilyenek egy kiskertben igazából talán sosem nőnek). Ez a hitem kissé megingott, amikor nemrégiben a Garafarm tépősalátáját megláttam a boltban. A kép furcsán ismerősnek tűnt, úgyhogy be is dobtam a kosárba és megvettem, inkább kíváncsiságból, mert tépősalátát már nem akartam venni, mivel éppen két nappal korábban vettem egy tasakkal Belgiumban egy ottani márkából, a Somers-ből. Otthon aztán összehasonlítottam a tasakokat, és meglepve tapasztaltam, hogy a gyanúm alapos volt:

 

Habár a saláta az saláta, de a kép két jellegzetes része, a fokhagyma a tányéron balra lent és a fűszerek jobbra fent nem hagynak kétséget, a két kép azonos. Ez picit elgondolkodtatott: vajon csak a kép azonos, vagy maga a termék is és csak a csomagolása más? És ha a két termék azonos, akkor vajon honnan származik? Vagy az is lehet, hogy az egyiken (vagy mindkettőn) a kép téves?

Összevetettem magamban az árat is: a magyar 50 Ft volt, a belga kb. 400, de kb. tízszer annyi mag van benne, így éppenséggel ez nem gond. Mondjuk a salátamag méretét figyelembe véve a magyar tasakban is bőven elég van.

Úgyhogy eldöntöttem, kísérletbe fogok és mindkettőt elvetem egymás mellé, és meglátjuk mi lesz az eredmény. Kb. 60-70 nap múlva.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elefantakiskertben.blog.hu/api/trackback/id/tr271786485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiskertes · http://elefantakiskertben.blog.hu 2010.05.31. 13:26:27

Nehéz megmondani, mivel nem állítottam fel különösebb értékelési szempontokat. Az eredmény egyébként kb. az, hogy ugyan a magyar foghíjasan csírázott, de nagyobb lett, mint a belga, ahol szinte minden kicsírázott.
süti beállítások módosítása