A napokban hallgattam a rádiót, ahol éppen arról beszélgetett a műsorvezető a vendégeivel, hogy az idén van az ENSZ biodiverzitás (a biológiai sokszínűség) éve. Ha valaki éppen nem penge az ilyen terminus technicusokban, akkor kb. arról van szó, hogy minnél több állat- és növényfaj él a földön, annál jobb nekünk.

 

Amikor kimentem a kiskertbe másnap reggel, eszembe is jutott, mennyire jó, hogy a természet ilyen hihetetlenül változatos. Íme, milyen nagy az Isten szeretete, hogy nem csak egy-két fajtát teremtett minden növényből. Ha az emberen múlna, azt hiszem, sokkal kevesebb faj lenne, és azok is elsősorban hasznosak lennének, mint érdekesek, izgalmasak. Olyan jó érzés volt végignézni a sokféle salátán, a színek, levelek formák varázslatos sokaságán...  Készítettem is néhány képet, hogy megmutassam, miről beszélek.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elefantakiskertben.blog.hu/api/trackback/id/tr692015304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása