Kertészek (apró) öröme

2012.06.19. 15:00

No, hát ha sokat váratott is magára, de eljött az első paradicsomszüret ideje. Még nem szabadföldi, hanem a fűtetlen üvegházból való, de azt hiszem, ezt ízre nem mondaná meg senki. Fajtája az angolok egyik "standard" koktélparadicsoma, a Gardeners' Delight.

DSC00592.JPG

Klasszikus fürtös koktélparadicsom (jellemzően 5-7 bogyó egy száron), édes, apró bogyójú, vékony héjjal, picike magokkal, bő lével. Íze nagyon kellemes, egy lehelletnyi savasság teszi igazán kerekké a klasszikus paradicsomízt. Folytonnövő fajta, ami idén egy picit gondot is okoz, mert a nem túl meleg tavaszi estéknek köszönhetően sokáig nem kötött meg egy darab sem, így mostanra alaposan megnőtt. Egyébként semmi gondom nem volt vele, szépen csírázott, hideg időben is folyamatosan nőtt, betegség nem ütötte fel a fejét. Normál vízigényű, hetente kapott szerves tápoldatot és nem is panaszkodott.

Frissen fogyasztandó, salátába vagy szendvics, esetleg grillezett zöldségek, húsok mellé kiváló.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elefantakiskertben.blog.hu/api/trackback/id/tr164587401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrea5 2012.06.19. 15:59:07

Már hosszú napok óta kerestem az új bejegyzést!
Jó étvágyat a paradicsomhoz :)

falusisanzon.blogspot.com 2012.06.19. 21:22:39

Hát...igencsak megelőztél...jó étvágyat hozzá!Holnap elbeszélgetek a palántáimmal,hogy szedjék össze magukat!
süti beállítások módosítása